Sinihomejuustoterriini
Pikkujoulujen herkuttelupalaksi sopii viipale sinihomejuustoterriiniä portviinilasillisen kanssa nautittuna.
Ainekset
- 2 palaa (á 170 g) sinihomejuustoa esim. gorgonzola, roquefort tai aura
- 1 prk (250 g) ricottajuustoa
- 1 dl pilkottuja kuivattuja aprikooseja
- 4 rkl kuorittuja hienonnettuja pistaasipähkinöitä
Portviinihyytelö
- 2 dl vettä
- 2 rkl mustaherukkamehutiivistettä
- 1 kanelitanko
- 3-4 kokonaista neilikkaa
- 2 dl hyytelösokeria
- 3 rkl portviiniä
Lisäksi
- suolakeksejä
- ohutta kylmäsavukinkkua
Valmistusohje
Murenna kulhoon sinihomejuusto ja sekoita joukkoon ricottajuusto, pieniksi pilkotut aprikoosit ja hienonnetut pistaasipähkinät. Sekoita aineksista huolella tasainen massa.
Vuoraa pieni (noin 5 dl), suorakaiteenmuotoinen vuoka tai rasia kelmulla. Painele juustomassatiukastivuokaanjapeitäkelmulla. Aseta massan päälle kevyt paino ja nosta astia kylmään. Anna tekeytyä seuraavaan päivään.
Valmista hyytelö. Kiehauta vesi, mehutiiviste ja mausteet kattilassa. Siirrä syrjään ja anna liemen maustua 5 minuuttia. Siivilöi liemi, kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja sekoita joukkoon hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa ja nosta jäähtymään. Kuori vaahto pinnalta tarvittaessa. Sekoita joukkoon portviini. Nosta hyytelö viileään hyytymään.
Leikkaa sinihomejuustoterriini viipaleiksi ja tarjoile suolakeksien, kylmäsavukinkun ja portviinihyytelön kanssa.
Vihje: Terriiniin sopivat myös muut kuivatut hedelmät, kuten viikuna, päärynä tai luumu.
Lisää herkkuja juustolautaselle:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous