7.6.2012

Sinisimpukat valkoviinissä ja kermassa

Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 kg tuoreita sinisimpukoita
1 iso sipuli
2 rkl voita
2 dl valkoviiniä
suolaa, sahramia
2 dl kuohukermaa
1 dl persiljasilppua

Valmistusohje

Sinisimpukoiden klassikkoohjeisiin kuuluu myös tämä kermainen versio. Kastike on maustettu ripauksella sahramia, mutta sen voi hyvin jättää pois tai korvata esimerkiksi currylla.

1. Pese ja raaputa simpukat puhtaiksi. Heitä pois avautuneet yksilöt, jotka eivät sulkeudu kuorta kopautettaessa.

2. Sulata voi kattilassa. Lisää silputtu sipuli ja kuullota se pehmeäksi. Lisää viini ja mausta liemi suolalla. Kaada simpukat kattilaan, pane päälle kansi. Keitä simpukoita voimakkaasti kiehuvassa liemessä noin 5 minuuttia.

3. Nosta simpukat reikäkauhalla syville lautasille. Lisää keitinliemeen kerma ja ripaus sahramia antamaan makua ja kauniin kultaista väriä. Keitä hetki. Jaa liemi simpukoiden päälle ja lisää pinnalle silputtua persiljaa. Tarjoa lisänä rapeakuorista leipää.

Katso myös:

Sinisimpukat – helppo ja rento iltaherkku

 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *