Sinisimpukka-perunakeitto
Masterchef Kira Åkerströmin herkullinen sinisimpukka-perunakeitto maustetaan sahramilla ja tarjoillaan hiillostetun kuhan kanssa.
Ainekset
- 2 salottisipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 siivu pekonia
- 1 rkl voita
- 2 dl kuivaa hedelmäistä valkoviiniä
- 3 dl laadukasta kalalientä (esim. Puljonki)
- 2 dl kermaa
- 500 g tuoreita sinisimpukoita
- 2 keskikokoista perunaa
- 1/4 tl sahramia
- 2 rkl voita
- 1 1/2 tl sitruunamehua
- suolaa
Valmistusohje
1. Pese sinisimpukat huolellisesti ja vedä kuorten välinen ”parta” pois. Hylkää kaikki avonaiset simpukat, jotka eivät sulkeudu kopautuksesta.
2. Hienonna sipuli, valkosipuli ja pekoni. Kuullota ne voissa kasarissa tai kattilassa. Kaada joukkoon valkoviini, kalaliemi ja kerma. Lisää joukkoon sinisimpukat ja laita kansi päälle.
3. Anna liemen kiehua pari minuuttia, kuori ja paloittele perunat sillä välin.
4. Nosta kiehautetut, auenneet sinisimpukat kasarista sivuun reikäkauhan avulla. Hylkää kaikki, jotka eivät ole auenneet. Laita perunat liemeen ja keitä kypsiksi.
5. Lisää lopuksi sahrami ja kaada liemi perunoineen blenderiin. Surauta samettiseksi keitoksi. Keitto saa olla normaalia ohuempaa, ei missään nimessä paksua. Ohenna keittoa tarvittaessa kuumalla kalaliemellä.
6. Viimeistele voilla, sitruunamehulla ja mausta suolalla. Lisää sinisimpukat keittoon ja lämmitä keittoa hieman ennen tarjoilua, jos simpukat ehtivät välillä jäähtyä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous