Sinisimpukkakeitto
Ainekset
- 0.5 kg tuoreita sinisimpukoita
- 3 dl kuivaa valkoviiniä
- 2 salottisipulia
- 3 timjaminoksaa
- 2 persiljanoksaa
- 5 dl kalalientä
- mustapippuria
- merisuolaa
- 50 g voita
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl kuohukermaa
- ripaus cayennenpippuria
- (tilkka pastista tai pernodia)
Valmistusohje
1. Pese simpukat hyvin. Varmista, että kuoret ovat kiinni ja ehjiä.
2. Mittaa kattilaan viini ja kalaliemi. Lisää yrtit, suola ja pippurit. Hauduta lientä jonkin aikaa. Lisää simpukat ja keitä kannen alla hyvällä lämmöllä 5 minuuttia.
3. Anna simpukoiden jäähtyä liemessä. Siivilöi liemi talteen keiton pohjaksi ja irrota simpukat kuoristaan.
4. Sulata voi kattilassa, lisää pyree ja vehnäjauhot. Kypsennä hetki.
5. Lisää simpukoiden keitinliemi ja kerma. Anna keiton kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Mausta anisviinalla ja halutessasi cayennenpippurilla.
6. Lisää simpukat valmiiseen keittoon.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous