21.10.2013

Sipuliset silakkapihvit ja sinappiperunamuusi

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Sipuliset silakkapihvit saavat muhkean maun Dijon-sinapista. Tarjoa silakkapihvit itsetehdyllä perunamuussilla, jota ryydittää ryytisinappi.

Ainekset

700 g silakkafileitä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
2 dl hienoja korppujauhoja

täyte:

1 purjosipuli (valkoinen osa)
1 keltasipuli
1 nippu tilliä
1 rkl voita
ripaus suolaa
1 rkl Dijon-sinappia

Paistamiseen

2 rkl voita
2 rkl rypsiöljyä

Sinappi-perunamuusi:

600 g jauhoisia perunoita
1.5 dl kuumaa maitoa (noin)
2 rkl ryytisinappia
ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Valmista täyte. Hienonna sipulit ja tilli. Kuumenna paistinpannulla voi ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää hienonnettu tilli ja mausta ripauksella suolaa.

2. Huuhtele silakkafileet lävikössä kylmällä vedellä. Kuivaa niitä hieman talouspaperilla. Sekoita korppujauhojen joukkoon suolaa ja mustapippuria. Kääntele
silakkafileet jauhoissa molemmin puolin ja nostele ne nahkapuoli alaspäin leivinpaperilla peitetylle leikkuulaudalle. Sipaise pinnoille Dijon-sinappia. Lusikoi joka
toiselle fileelle sipulitäytettä ja käännä päälle tyhjä filee.

3. Kuumenna voi ja rypsiöljy paistinpannulla ja paista silakkapihvit molemmin puolin kauniin kullankeltaisiksi.

4. Keitä muusia varten kuoritut peruna kypsiksi kiehuvassa vedessä. Kaada keitinvesi pois ja vatkaa perunat muusiksi sähkövatkaimella. Lisää kuumaa maitoa, niin että muusista tulee sopivan paksuista. Mausta muusi ryytisinapilla ja suolalla.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi