Sipuliset silakkapihvit ja sinappiperunamuusi
Sipuliset silakkapihvit saavat muhkean maun Dijon-sinapista. Tarjoa silakkapihvit itsetehdyllä perunamuussilla, jota ryydittää ryytisinappi.
Ainekset
- 700 g silakkafileitä
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 2 dl hienoja korppujauhoja
täyte:
- 1 purjosipuli (valkoinen osa)
- 1 keltasipuli
- 1 nippu tilliä
- 1 rkl voita
- ripaus suolaa
- 1 rkl Dijon-sinappia
Paistamiseen
- 2 rkl voita
- 2 rkl rypsiöljyä
Sinappi-perunamuusi:
- 600 g jauhoisia perunoita
- 1.5 dl kuumaa maitoa (noin)
- 2 rkl ryytisinappia
- ripaus suolaa
Valmistusohje
1. Valmista täyte. Hienonna sipulit ja tilli. Kuumenna paistinpannulla voi ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää hienonnettu tilli ja mausta ripauksella suolaa.
2. Huuhtele silakkafileet lävikössä kylmällä vedellä. Kuivaa niitä hieman talouspaperilla. Sekoita korppujauhojen joukkoon suolaa ja mustapippuria. Kääntele
silakkafileet jauhoissa molemmin puolin ja nostele ne nahkapuoli alaspäin leivinpaperilla peitetylle leikkuulaudalle. Sipaise pinnoille Dijon-sinappia. Lusikoi joka
toiselle fileelle sipulitäytettä ja käännä päälle tyhjä filee.
3. Kuumenna voi ja rypsiöljy paistinpannulla ja paista silakkapihvit molemmin puolin kauniin kullankeltaisiksi.
4. Keitä muusia varten kuoritut peruna kypsiksi kiehuvassa vedessä. Kaada keitinvesi pois ja vatkaa perunat muusiksi sähkövatkaimella. Lisää kuumaa maitoa, niin että muusista tulee sopivan paksuista. Mausta muusi ryytisinapilla ja suolalla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous