Sisäfilee-poke
Runsaan liha-poken pohjana on riisi-kvinoasekoitusta. Kasvissyöjät voivat korvata lihan esimerkiksi mifu-suikaleilla.
Ainekset
- 400 g naudan sisäfileetä
- 1 tl sormisuolaa
- 1/4 tl sokeria
- 1/2 tl chilihiutaleita
- 2 tl tummaa seesamiöljyä
- 2 1/2 dl valmistariisi-ohra-tai riisi- kvinoasekoitusta
- vettä + liha- tai kasvisfondia
- 2 raitajuurta
- 2 keltajuurta
- 2 punasipulia
- 2 tomaattia
- 1 rkl rypsiöljyä
- 3 rkl silputtua lehtipersiljaa
- sormisuolaa
- mustapippuria
Kastike:
- 1/2 dl soijakastiketta
- 1/2 dl vettä
- 2 tl ruskeaa sokeria
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- 1 tl raastettua inkivääriä
- 1 raastettu valkosipulinkynsi
Valmistusohje
1. Mausta liha noin 2 tuntia ennen paistamista. Sekoita suola, sokeri ja chilihiutaleet seesamiöljyyn. Hiero seos lihan pintaan ja anna lihan maustua huoneenlämmössä. Paista liha kauttaaltaan ruskeaksi öljytilkassa, kunnolla kuumennetulla pannulla. Jos haluat lihan jäävän sisältä reilusti punaiseksi, paista sitä vain pari minuuttia puoleltaan. Jos taas pidät kypsemmästä lihasta, pane liha ruskistamisen jälkeen jälkikypsymään 150-asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi. Kierittele lihapala seesaminsiemenissä ja anna sen levätä paperin ja pyyheliinan sisällä 15 minuuttia ennen viipalointia.
2. Kypsennä riisiseos pakkauksen ohjeen mukaan fondilla maustetussa vedessä. Leikkaa raita- ja keltajuuret lehdenohuiksi viipaleiksi. Viipaloi sipulit. Halkaise tomaatit, poista siemenet ja silppua hedelmäliha.
3. Paista juuresviipaleita pari minuuttia kuumassa öljyssä. Nosta pois pannulta ja ruskista sipuli. Lisää joukkoon tomaattisilppu ja lehtipersilja. Kuumenna ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
4. Sekoita kastikeainekset keskenään. Kokoa kulhot panemalla pohjalle riisiseosta, päälle paistettua kelta- ja raitajuurta ja tomaatti-sipuliseosta. Nosta lihapalat päälle tai tarjoa liha erikseen.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous