Sisilialainen sitrussalaatti on päivän vitamiinipommi
Hehkeä sisilialainen sitrussalaatti on todellinen vitamiinipommi. Tarjoa herkullinen sitrussalaatti alkuruokana hyvän leivän kanssa.
Ainekset
- 1/2 fenkolia
- 1 verigreippi
- 1 appelsiini
- 1-2 klementiiniä
- 1 ruukku rucolaa
kastike:
- n. 1/2 dl sitrushedelmistä puristettua mehua
- 2 rkl valkoviinietikkaa tai balsamicoa
- 1 rkl fariinisokeria
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1/2-1 tl hiutalesuolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Valmistusohje
Kuori hedelmät aivan hedelmälihaa myöten. Irrota lohkot kalvojen välistä. Voit myös leikata osan hedelmistä renkaiksi. Puserra kastiketta varten mehu talteen kalvoista. Puolita fenkoli, poista puumainen ydin ja leikkaa fenkoli aivan ohuiksi suikaleiksi.
Tee kastike sekoittamalla muut ainekset mehun joukkoon. Sekoittele, kunnes fariinisokeri liukenee.
Pane salaattiainekset kulhoon, kaada päälle puolet kastikkeesta ja pöyhi ainekset kevyesti sekaisin. Tarjoa sitrussalaatti heti. Lopun kastikkeesta voit käyttää esimerkiksi porkkanaraasteen kostukkeena.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous