Sisilialainen sitruunavaahto
Pääsiäisruokiin kuluu paljon sitruunoita. Säästä käytetyt kuorenpuolikkaat ja koverra ne tyhjiksi jälkiruokavaahtoa varten. Jos haluat tarjota sitruunavaahdon kuvan tavalla, halkaise sitruuna vähän ylempää ja säästä sitruunanlakit kansiksi.
Ainekset
- 3 dl vispikermaa
- 1 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 150 g mascarponea
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 rkl Limoncelloa (tai muuta sitruslikööriä)
päälle:
- 1 dl mantelirouhetta
- 3 rkl fariinisokeria
- 1 rkl vettä
Valmistusohje
- Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi sokereiden kanssa. Lisää mascarpone, sitruunamehu ja likööri. Sekoita tasaiseksi ja jaa jälkiruoka pieniin annosmaljoihin tai sitruunanpuolikkaisiin.
- Pane mantelirouhe, fariinisokeri ja vesi pannulle. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos paahtuu kevyesti. Kaada seos leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Murustele nugaa jälkiruoka-annosten pinnalle.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous