Reseptit

Sisilialainen sitruunavaahto

Pääsiäisruokiin kuluu paljon sitruunoita. Säästä käytetyt kuorenpuolikkaat ja koverra ne tyhjiksi jälkiruokavaahtoa varten. Jos haluat tarjota sitruunavaahdon kuvan tavalla, halkaise sitruuna vähän ylempää ja säästä sitruunanlakit kansiksi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Colourbox.com

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 dl vispikermaa
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 150 g mascarponea
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl Limoncelloa (tai muuta sitruslikööriä)

päälle:

  • 1 dl mantelirouhetta
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl vettä

Valmistusohje

 

  • Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi sokereiden kanssa. Lisää mascarpone, sitruunamehu ja likööri. Sekoita tasaiseksi ja jaa jälkiruoka pieniin annosmaljoihin tai sitruunanpuolikkaisiin.
  • Pane mantelirouhe, fariinisokeri ja vesi pannulle. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos paahtuu kevyesti. Kaada seos leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Murustele nugaa jälkiruoka-annosten pinnalle. sitruunanpuolikkaat täytetään sitruunavaahdolla
X