Reseptit

Sisilialaiset appelsiinijäädykkeet

Sisilialaisten appelsiinijäädykkeiden mausteena on vaniljaa, sitruunaa ja sokeroituja hedelmäpaloja.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 luomuappelsiinia
  • 1 luomusitruuna
  • 2 keltuaista
  • 3/4 dl tomusokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1/2 sitruunan ja appelsiinin raastettu kuori
  • sitruunamehua
  • hillottuja hedelmäpaloja

Valmistusohje

 

Leikkaa appelsiinien yläpäästä pois viipale. Koverra appelsiinit tyhjiksi pienellä terävällä keittiöveitsellä. Käytä hedelmäliha esimerkiksi porkkanaraasteeseen.

Raasta appelsiinihatuista kuori raastimen pienimmällä terällä. Raasta sekaan myös sitruunan kuorta.

Vatkaa keltuaiset ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Vatkaa myös kerma hyväksi vaahdoksi ja kääntele keltuaisvaahtoon. Lisää kuoriraasteet ja mausta seos sitruunamehulla. Sekoita massaan lopuksi hedelmäpalat ja täytä appelsiininkuoret kukkuroilleen. Pakasta appelsiinit ensin peittämättä ja peitä ne jäätyneinä muovikelmulla ja foliolla.

Ota appelsiinit pehmenemään hyvissä ajoin ennen tarjoamista.

X