Reseptit

Siskonmakkarakeitto

4.4.2014 Teksti:

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

250 g kotimaisia shalottisipuleita
ripaus sokeria
Pirkka rypsiöljyä
½ tuore fenkoli
punaista chilipaprikaa maun mukaan
oksa tuoretta rosmariinia
1 prk tomaattipyrettä
1 rkl punaviinietikkaa
3 valkosipulinkynttä
1 –- 1,4 l vettä (kuinka sakean keiton haluat)
7-9 perunaa
400 g Korpelan siskonmakkaroita
1 ps Apetit keittojuuressuikaleita
1 ruukku Järvikylän persiljaa
1 ruukku Järvikylän villirucolaa
suolaa maun mukaan
kuivahtaneita sämpylöitä 1 / ruokailija
rorsmariinia silppuna
pieni loraus öljyä

Valmistusohje

  1. Kuori, puolita ja suikaloi shalottisipulit. Karamellisoi sipulit kattilassa, johon lisäät lorauksen öljyä ja ripauksen sokeria Karamellisointi on valmis, kun sipulit ovat pehmeitä ja kuultavan kullanvärisiä. Varo polttamasta.
  2. Lisää paloiteltu fenkoli, chilipaprika, silputtu rosmariini, punaviinietikka, hienonnetut valkosipulinkynnet sekä vesi.
  3. Kuori ja pienennä perunat, keitä noin  8-10 minuuttia.
  4. Lisää kuoresta puristettuina siskonmakkarapalat ja keitä 5 minuuttia.
  5. Lisää vielä puolikas persiljaruukusta sekä pussillinen pakastekeittojuuressuikaleita ja keitä viitisen minuuttia. Anna keiton hautua ja tasaantua vielä kattilassa kannen alla. Tarkista suolan määrä oman maun mukaan.
  6. Leikkaa sämpylöistä hatut pois ja koverra sisusta. Pienennä leivänmurut veitsellä, lorauta päälle tilkka öljyä ja silputtua rosmariinia ja paahda leivänmurut kuivalla paistinpannulla rapeiksi. Mausta suolalla.
  7. Laita koverrettu kuivahtanut sämpylä lautaselle ja täytä se sopalla. Leikkaa tai revi päälle villirucolaa sekä persiljaa ja ripottele päälle vielä rapeat maustetut leipäkrutongit.

 Pulla-akka leipoo -blogi

Äänestä reseptiä!