Reseptit

Siskonmakkarakeitto

Perinteinen siskonmakkarakeitto maistuu kaikille.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2-3 porkkanaa
  • pala lanttua
  • pala mukulaselleriä
  • 5-6 perunaa
  • 1/2 purjosipulia
  • 1.5 l lihalientä
  • 400 g siskonmakkaroita
  • hienonnettua persiljaa tai basilikaa

Valmistusohje

Kuori porkkanat, lanttu, mukulaselleri ja perunat. Leikkaa juurekset sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi ja perunat lohkoiksi. Huuhdo ja suikaloi purjosipuli.

Kuumenna lihaliemi kiehuvaksi ja lisää juureskuutiot. Keitä niitä miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Lisää perunalohkot sekä purjosipuli ja jatka keittämistä noin 10 minuuttia.

Purista siskonmakkarat pieninä nokareina keiton joukkoon. Jatka keittämistä pari minuuttia, kunnes kaikki kasvikset ja makkarat ovat kypsiä. Ripottele valmiin keiton joukkoon hienonnettua persiljaa tai basilikaa.

VIHJE
Voit käyttää keittoon myös pakastettuja keittojuureksia.

X