Reseptit

Sitrus-fenkolisalaatti

25.2.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

1 pieni fenkoli
1 appelsiini
1 verigreippi
2 rkl viinietikkaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl öljyä
0.5 tl suolaa
0.5 tl mustapippuria

Valmistusohje

Raikas sitrussalaatti on tehty kauden mehukkaista appelsiineistä ja verigreipistä sekä aromaattisesta fenkolista. Jos et välitä fenkolin anikseen vivahtavasta mausta, voit korvata sen ohuilla porkkanalastuilla.

Poista fenkolin kova kanta, leikkaa fenkoli lehdenohuiksi viipaleiksi. Kuori sitrukset hedelmälihaa myöten ja viipaloi. Asettele viipaleet vadille, lisää päälle fenkoli. Koristele salaatti fenkolin tillinnäköisillä lehdillä. kastike ja kaada salaatin päälle.

Katso myös:

Sisilialainen sitrussalaatti on päivänä vitamiinipommi
Appelsiini-sipulisalaatti

Kotiliesi.fi: Appelsiini tuo väriä lautaselle

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi