Reseptit

Sitrus-halloumisalaatti

Erivärisistä sitruksista, makeasta persimonista, rapeaksi paistetusta halloumista ja kauranjyvistä sekoitettu salaatti maistuu täydelliseltä sellaisenaan tai esimerkiksi paistetun broilerin kanssa. Kirpeän makeista veriappelsiineista puristetusta mehusta sekoitettu salaatinkastike niputtaa runsaat maut yhteen.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sitrus-halloumisalaatti:

  • 2 dl kaura-ateriajyviä
  • 1 verigreippi
  • 1 persimon
  • 1 tuorekurkku
  • 1/2 purjo
  • 1 dl mintunlehtiä
  • 200 g halloumijuustoa

Veriapplesiinivinaigrette:

  • 3/4 dl veriappelsiinin mehua
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl hunajaa
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

1. Keitä kaurajyvät suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.

2. Sekoita vinaigreten ainekset keskenään kannellisessa purkissa ravistamalla kastikkeeksi.

3. Kuori verigreippi veitsellä kuorettomaksi ja kalvottomaksi, leikkaa viipaleet irti hedelmäkalvoista.

4. Kuori ja halkaise persimon, poista kova keskiosa ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi.

5. Huuhtele kurkku ja leikkaa viipaleiksi. Halkaise ja huuhtele purjo huolellisesti, leikkaa viipaleiksi. Hienonna mintunlehdet.

6. Kuutioi halloumi ja paista kuumalla pannulla tilkassa öljyä, kunnes kuutiot ovat paistuneet kauniin ruskeiksi.

7. Sekoita salaattiainekset ja vinaigrette laakeassa vadissa. Tarjoile lisäksi rapeakuorista leipää.

X