Sitrus-marenkikakku
Raikkaan sitrus-marenkikakun voi koristella hedelmillä.
Ainekset
kakkupohja:
- 100 g voita tai margariinia
- 1 ½ dl sokeria
- 5 keltuaista
- ½ dl maitoa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
marenki:
- 5 valkuaista
- 2 ½ dl sokeria
- ½ pussia (35 g) mantelilastuja
täyte:
- 200 g maustettua rahkaa (sitruuna)
- 1 tlk sitruunatahnaa
- 2 ½ dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
- (hedelmiä)
Valmistusohje
Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää keltuaiset yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää maito sekä vehnäjauho-leivinjauheseos ja sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi.
Levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperin päälle pellille. Voit myös piirtää paperiin kolme ympyrää (halkaisija noin 20 cm) ja levittää taikinan niiden sisään.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes marenkivaahto on kovaa ja kiiltävää. Levitä marenki pohjataikinan päälle ja ripottele pinnalle mantelilastut.
Paista pohjaa 150 asteen uuninlämmössä noin 45 minuuttia. Leikkaa suuri pohja kahteen tai kolmeen osaan, jolloin saat suorakaiteen muotoisen kakun.
Sekoita täytteeseen maitorahka ja sitruunatahna keskenään. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto muiden aineiden joukkoon.
Levitä täytettä alimman kakkulevyn päälle. Voit lisätä täytteeksi myös paloiteltuja hedelmiä. Nosta seuraava kakkulevy päälle ja täytä samaan tapaan.
Levitä loput täyteseoksesta sitrus-marenkikakun päälle ja koristele pinta hedelmillä ja/tai tuoreilla yrteillä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous