Reseptit

Sitrusjäätelö

Valmisjäätelö kalpenee tämän raikkaan sitruunajäätelön rinnalla. Voit valmistaa silkinsileää herkkua ilman jäätelökonettakin.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 luomulimetin kuori
  • 1 luomusitruunan kuori
  • 11/2 dl hienoa kidesokeria
  • 5 munankeltuaista
  • 2 dl täysmaitoa
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 dl glukoosisiirappia
  • 1/8 tl suolaa
  • 1 dl limetti-sitruunamehua
  • (keltaista tai vihreää elintarvikeväriä)

Valmistusohje

Sitrus_1

1. Pese hedelmät ja raasta niistä uloin kuori. Lisää joukkoon sokeri.

Sitrus_2

2. Erottele munista keltuaiset, lisää ne sokerin joukkoon ja vatkaa hyvin sekaisin.

Sitrus_3

3. Mittaa maito, kerma ja glukoosisiirappi paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna seos kiehumapisteeseen.

Sitrus_4

4. Kaada noin kolmannes kermaseoksesta keltuaisvaahtoon hyvin sekoittaen.

Sitrus_5

5. Kaada keltuaisseos takaisin kattilaan muun kermaseoksen joukkoon. Kuumenna sekoitellen miedolla lämmöllä 85-asteiseksi. Älä päästä seosta kiehahtamaan. Lisää suola.

Sitrus_6

6. Siivilöi seos kulhoon ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Sitrus_7

7. Lisää sitrusmehu ja värjää seos halutessasi. Pane seos jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.

Sitrus_8

8. Kaada jäätelökoneeseen ja valmista jäätelö koneen ohjeen mukaan.

Sitrus_9

9. Voit myös jäädyttää jäätelön pakastimessa. Vatkaa jäätyvää massaa sähkövatkaimella noin tunnin välein.

Lisää raikkaita kotitekoisia jäätelöitä: 

mustikkajäätelö

Mustikkajäätelö

pähkinäinen banaanijäätelö

Pähkinäinen banaanijäätelö

762689-jaatelo.jpg

Hedelmäjäätelö

Kotiliesi.fi: Pistaasijäätelö

X