Reseptit

Sitruskakku

Sitruskakku tarjoillaan sitrus-hunajasiirapin kera.

Teksti:
Anna Kara
Kuvat:
Colourbox.com

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl juoksevaa hunajaa
  • 4 pientä kananmunaa
  • 1 appelsiinin mehu
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl peruna- tai maissijauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 dl kermaviiliä koristeluun
  • 2 rkl mantelilastuja

sitrus-hunajasiirappi:

  • 2 appelsiinin mehu
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 1/2 dl hunajaa
  • 2-3 rkl appelsiininkuorisuikaleita

Valmistusohje

 

1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Sekoita sokeri pehmeään margariiniin. Lisää hunaja ja munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää appelsiinimehu ja hyvin pestystä sitruunasta raastettu kuori. Jos voit, käytä luomusitruunaa.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan. Lisää lopuksi kermaviili. Paista kakku pitkänomaisessa tai pyöreässä kakkuvuoassa noin 45 minuuttia. Peitä kakun pinta leivinpaperilla, jos se alkaa tummua liiaksi.

3. Tarjoa kakku sitrus-hunajasiirapilla hunnutettuna.

Sitrus-hunajasiirappi:

1. Leikkaa hyvin pestystä, mieluiten luomuappelsiinista uloin kuori perunankuorimaveitsellä. Leikkaa kuori tulitikkumaisen ohuiksi suikaleiksi. Kiehauta suikaleet vesitilkassa.

2. Mittaa appelsiini- ja sitruunamehut kattilaan. Lisää hunaja ja appelsiininkuoret. Keitä seos siirappimaiseksi.

X