
Sitrussalaatti ja minttusokeria
Sitruksisen raikas sitrussalaatti on kepeän maukas jälkiruoka, joka ihastuttaa maullaan. Valmista salaatti kiireettömään lounashetkeen.
Ainekset
- 2 sitruunaa
- 2 verigreippiä
- 2 appelsiinia
- 1 limetti
- 3 rkl ruokosokeria
- 3 rkl hienonnettua minttua
kastike:
- 1 dl maustamatonta jogurttia
- 1 tl vaniljasokeria
- ripaus kanelia
Valmistusohje
Teresa Välimäen raikas sitrussalaatti hehkuu kevään väreissä ja saa makua kanelilla maustetusta jogurttikastikkeesta. Minttusokeri täydentää raikkaan maun.
1. Kuori sitruksista paksu kuori sekä ohut kalvo terävällä veitsellä seuraavasti: leikkaa hedelmän molemmista päistä pois viipale ja aseta hedelmä tukevasti leikkuulaudalle. Leikkaa kuori leikkuulaudan pintaa kohden pois siten, että paksu kuori ja kalvo irtoavat samalla kertaa.
2. Leikkaa osa sitruksista viipaleiksi ja irrottele osasta lohkot kokonaan kalvottomiksi.
3. Asettele sitruspalat vadille tai lautasille.
4. Sekoita minttu ja ruokosokeri ja ripottele sitruksille. Mausta jogurtti vaniljasokerilla ja kanelilla. Viimeistele salaatti kastikkeella.
Katso myös:

Sisilialainen sitrussalaatti on vitamiinipommi
Sitrus-fenkolisalaatti
Kotiliesi.fi: Aurinkoinen hedelmäsalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous