Reseptit

Sitrusvoissa paahdetut punajuuret

Makean kirpeät sitrusvoissa paahdetut punajuuret sopivat hyvin kala- ja liharuokien lisukkseeksi tai kasvisaterian täydentäjäksi. Nappaa resepti talteen.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6 pientä punajuurta
  • 2 rkl voita
  • ½ sitruunan tai 1 limetin raastettu kuori ja mehu
  • tilkka hunajaa
  • hiutalesuolaa
  • 2 rkl siemensekoitusta

Valmistusohje

Tarjoa nämä mehevät punajuuret rapeaksi friteerattujen ahvenfileiden kanssa.

1. Pese punajuuret ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kuori ja lohko punajuuret.

2. Kuumenna voi paistinpannulla, lisää punajuuret ja paista hetki. Puserra pannulle sitruunamehua, lisää kuoriraaste ja vähän makeutta tilkalla hunajaa. Jatka paistamista vielä hetki.

3. Mausta punajuuret lopuksi hiutalesuolalla ja lisää pinnalle kuivalla pannulla paahdettuja siemeniä. Tarjoa punajuuret kuumina.

X