Sitruuna-rahkajäädyke
Raikas sitruuna-rahkajäädyke maistuu pääsiäisen jälkiruokapöydässä. Koristele herkku kermavaahdolla ja pääsiäiskaramelleilla.
Ainekset
- 2 keltuaista
- 1+2 dl kuohukermaa
- 3/4 dl sokeria
- noin 3 rkl sitruunamehua
- 1 tl raastettua sitruunankuorta
- 2 dl rahkaa
- 2 valkuaista
Valmistusohje
1. Mittaa keltuaiset, sokeri ja 1 dl kermaa pieneen kattilaan. Kuumenna hitaasti sekoitellen, kunnes seos sakenee, älä keitä. Vaahdota 2 dl kermaa ja valkuaiset erikseen.
2. Lisää rahka, sitruunamehu ja kuoriraaste jäähtyneeseen keltuaisseokseen. Kääntele joukkoon kerma- ja valkuaisvaahdot. Tarkista seoksen maku.
3. Jaa jäädykemassa annoslaseihin tai kahvikuppeihin. Peitä foliolla ja pakasta vähintään 3 tunniksi. Koristele annokset halutessasi vaniljalla maustetulla kermavaahdolla ja nameilla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous