30.4.2012

Sitruuna-fenkolikala

Teksti: Suvi Rüster

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

3

Arvostelu

Ainekset

400 g siikaa
1 kpl pieni sitruuna
puolikas fenkoli
1 tl hunajaa
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1-2 rosmariinin oksaa

Valmistusohje

  1. Suomusta kala. Pyyhi kalan pinta talouspaperilla ja leikkaa nahkaan kevyitä viiltoja veitsellä.
  2. Huuhtele ja viipaloi sitruuna. Huuhtele, viipaloi ja halkaise fenkoli.
  3. Ripottele kalan sisälle ensin mustapippuria ja puolet suolasta, ja asettele sitten sitruuna- ja ja fenkoliviipaleet lomittain sisään. Ripottele kalan päälle loput suolasta ja hunaja, ja pujota vielä rosmariinitupsut nahan viiltojen sisään. Nosta kala uunivuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Tarjoa keitetyn, yrteillä maustetun ohran kanssa.

VINKKI Kalan voi tehdä paistovalmiiksi jo puoli päivää etukäteen, kunhan sen pitää jääkaapissa paistohetkeen saakka.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi