Reseptit

Sitruuna-fenkolikala

Kalan voi tehdä paistovalmiiksi jo puoli päivää etukäteen, kunhan sen pitää jääkaapissa paistohetkeen saakka.
Teksti: Suvi Rüster

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

3

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g siikaa
  • 1 kpl pieni sitruuna
  • puolikas fenkoli
  • 1 tl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1-2 rosmariinin oksaa

Valmistusohje

  1. Suomusta kala. Pyyhi kalan pinta talouspaperilla ja leikkaa nahkaan kevyitä viiltoja veitsellä.
  2. Huuhtele ja viipaloi sitruuna. Huuhtele, viipaloi ja halkaise fenkoli.
  3. Ripottele kalan sisälle ensin mustapippuria ja puolet suolasta, ja asettele sitten sitruuna- ja ja fenkoliviipaleet lomittain sisään. Ripottele kalan päälle loput suolasta ja hunaja, ja pujota vielä rosmariinitupsut nahan viiltojen sisään. Nosta kala uunivuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Tarjoa keitetyn, yrteillä maustetun ohran kanssa.

VINKKI Kalan voi tehdä paistovalmiiksi jo puoli päivää etukäteen, kunhan sen pitää jääkaapissa paistohetkeen saakka.

X