Reseptit

Sitruuna-jogurttikakku

Paistettu sitruuna-jogurttikakku muistuttaa amerikkalaista juustokakkua. Täytteen sitruuna ja rusinat tekevät herkusta pashamaisen. Luovuudella ei ole rajoja, kun koristelet kakun juhlakuntoon – makeiset, erilaiset hedelmät ja marjat sopivat kaikki tähän luomukseen! Kakku kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin, jotta täytteen maut ja rakenne tekeytyvät kunnolla.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sitruuna-jogurttikakku, pohja:

  • 150 g Digestive-keksejä
  • 75 g voita sulatettuna

Sitruuna-jogurttikakku, täyte:

  • 500 g paksua turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
  • 4 kananmunaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 2 tl (luomu) sitruunan raastettua kuorta
  • 1 dl rusinoita

Koristeeksi

  • mantelilastuja
  • viinirypäleitä
  • passiohedelmää
  • karjunvatukoita

Valmistusohje

Sitruuna-jogurttikakku leivotaan helposti näin:

1. Hienonna keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi.

2. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjan ja reunojen väliin. Sipaise reunoille hieman öljyä. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.

3. Sekoita jogurtti, kananmunat, sokeri, vaniljasokeri, sitruunamehu ja raastettu kuori sekä rusinat kulhossa. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia. (Aseta varmuuden vuoksi vuoan alle uunipelti,
jos vuoan reunojen välistä valuu rasvaa.) Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään pariksi tunniksi.

4. Siirrä sitruuna-jogurttikakku tarjoilulautaselle, poista leivinpaperi. Koristele kakku mantelilastuilla, viinirypäleillä, passiohedelmällä ja karhunvatukoilla.

Katso myös: Juustokakku ilman liivatetta – näillä ohjeilla onnistut!

Katso myös Kotiliesi.fi: Pääsiäisen parhaat juustokakut

X