sitruuna-marenkikakku
Reseptit

Sitruuna-marenkikakku

Sitruuna-marenkitortun tekeminen vaatii hieman vaivannäköä ja aikaa, mutta suussa sulava lopputulos palkitsee vaivan.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250 g Wilhelmiina- tai murokeksejä
  • 100 g sulatettua voita
  • 3 rkl sitruunatahnaa (lemoncurd)

täyte:

  • 7 liivatelehteä
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 250 g rahkaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1.3 dl sokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 2 ison sitruunan mehu

marenki:

  • 1.8 dl sokeria
  • 0.5 dl vaaleaa siirappia
  • 3 munanvalkuaista

Valmistusohje

1. Hienonna keksit joko monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulinta käyttäen. Sekoita muruihin voisula ja sitruunatahna. Peitä noin 23 cm:n kokoisen irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille. Anna jähmettyä pakastimessa.

2. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita rahka, tuorejuusto ja 1 dl sokeri vatkaimella keskenään. Lisää seokseen sitruunankuoriraaste ja -mehu. Vatkaa kerma ja loput sokerista vaahdoksi. Kääntele vaahto täytteeseen.
3. Mittaa kattilaan 1/2 dl vettä ja lisää kuivaksi puserretut liivatelehdet. Kuumenna sekoitellen miedolla lämmöllä, kunnes liivate liukenee täysin. Anna jäähtyä hetki ja valuta liuos ohuena nauhan täytteeseen samalla hyvin sekoittaen. Anna täytteen hyytyä kiisselimäiseksi ja kaada se kakkupohjan päälle. Peitä ja anna hyytyä jääkaapissa vaikka yön yli.
4. Mittaa marenkia varten kattilaan sokeri, siirappi ja 3/4 dl vettä. Kuumenna sekoittaen kiehumapisteeseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää kuuma siirappiseos ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista noin 10 minuuttia kunnes marenki on kiiltävää ja kiinteää.
5. Levitä parin sentin kerros marenkia kakun pinnalle ja pursota tai lusikoi loput keoiksi kakun pinnalle. Ruskista marenkia hieman joko polttimella tai uunin grillivastuksen alla.

Katso myös nämä:

Näin syntyy täydellinen marenki
Maitosuklaamoussella täytetty marenkikakku
Marenkia ja luumumascarponekermaa

Kotiliesi.fi: Pähkinäpavlova

X