Reseptit

Sitruuna-mascarponepasta

Sitruuna-mascarponepasta sopii sellaisenaan ruoaksi, mutta toimii italialaiseen tyyliin myös pienempänä annoksena väliruokana.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sitruuna-mascarponepasta

  • 250 g spagettia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl voita
  • 3 valkosipulinkynttä viipaloituna
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 3 rkl mascarpone-tuorejuustoa
  • 50 g paahdettuja hasselpähkinöitä rouhittuina
  • 1 dl parmesaanijuustoa raastettuna

Valmistusohje

Sitruuna-mascarponepasta tehdään helposti näin:

1. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsäksi.

2. Kuumenna oliiviöljy ja voi laakeassa korkeareunaisessa paistinpannussa.

3. Lisää valkosipulinkynnet ja anna niiden pehmentyä keskilämmöllä.

4. Lisää sitruunan kuoriraaste ja sitruunamehu. Kiehauta ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.

5. Sekoita nopeasti joukkoon mascarpone.

6. Kaada kuuma valutettu pasta pannulle ja kääntele maut hyvin sekaisin.

7. Jaa sitruuna-mascarponepasta lautasille, ripottele pinnalle hasselpähkinärouhe ja parmesaani. Viimeistele annos halutessasi sitruunamelissan lehdillä.

Katso myös: Pasta x 7 – ota talteen herkulliset pastareseptit

Katso myös Kotiliesi.fi: Keitä pasta kuin italialaiset – kiinnitä huomiota näihin 3 kohtaan

X