Reseptit

Sitruuna-parsarisotto

Kevään ehdoton suosikki, parsa, sopii täydellisesti risottoon. Sitruuna tuo ruokaan herkullisen raikkaan lisän.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sitruuna-parsarisotto:

  • 500 g parsaa
  • 8 dl vettä
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 4 dl risottoriisiä
  • 8 dl parsan keitinvettä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 dl parmesaanijuustoa raastettuna
  • 25 g voita
  • 1-2 tl raastettua sitruunankuorta
  • 1/2 tl suolaa

Lisäksi:

  • pinjansiemeniä paahdettuina

Valmistusohje

1. Kuori parsat kevyesti ja napsauta pois kovat, puumaiset alaosat. Keitä parsat suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Säästä liemi risoton valmistukseen.

2. Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä ja lisää riisi. Kuullota läpikuultaviksi.

3. Lisää viini ja kuumaa keitinlientä pikkuhiljaa. Anna nesteen imeytyä välillä.

4. Kypsennä risottoa noin 18 minuuttia. Sekoita lopuksi joukkoon parmesaani, voi, sitruuna, suola sekä paloitellut parsat.

X