
Sitruuna-ricottapannacotta
Sitruuna-ricottapannacotta on raikas päätös aterialle. Sen voi tehdä valmiiksi jääkaappiin jo edellisenä päivänä.
Ainekset
Sitruuna-ricottapannacotta
- 3 liivatelehteä
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl maitoa
- 1 1/2 dl sokeria
- 250 g ricottajuustoa
- 1/2 dl sitruunamehua
- 2 tl sitruunan raastettua kuorta
Koristeluun
- sukaattia (hillottua sitruksen kuorta)
Valmistusohje
Sitruuna-ricottapannacotta tehdään helposti näin:
1. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä pehmeiksi.
2. Mittaa kerma, maito ja sokeri kattilaan. Kiehauta seos välillä sekoittaen.
3. Purista liivatteista vesi ja lisää ne suoraan kuumaan kerma-maitoseokseen.
4. Anna seoksen hieman jäähtyä ja sekoita sitten joukkoon ricotta, sitruunamehu ja kuoriraaste.
5. Kaada seos annosmaljoihin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 h ennen tarjoilua.
6. Koristele sitruuna-ricottapannacotta sukaatilla juuri ennen tarjoilua.
Katso myös: Suklaapannacotta
Katso myös Kotiliesi.fi: Panna cotta päättää aterian lempeästi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous