Sitruuna-ricottapannacotta
Reseptit

Sitruuna-ricottapannacotta

Sitruuna-ricottapannacotta on raikas päätös aterialle. Sen voi tehdä valmiiksi jääkaappiin jo edellisenä päivänä.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sitruuna-ricottapannacotta

  • 3 liivatelehteä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl maitoa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 250 g ricottajuustoa
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • 2 tl sitruunan raastettua kuorta

Koristeluun

  • sukaattia (hillottua sitruksen kuorta)

Valmistusohje

Sitruuna-ricottapannacotta tehdään helposti näin:

1. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä pehmeiksi.

2. Mittaa kerma, maito ja sokeri kattilaan. Kiehauta seos välillä sekoittaen.

3. Purista liivatteista vesi ja lisää ne suoraan kuumaan kerma-maitoseokseen.

4. Anna seoksen hieman jäähtyä ja sekoita sitten joukkoon ricotta, sitruunamehu ja kuoriraaste.

5. Kaada seos annosmaljoihin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 h ennen tarjoilua.

6. Koristele sitruuna-ricottapannacotta sukaatilla juuri ennen tarjoilua.

Katso myös: Suklaapannacotta

Katso myös Kotiliesi.fi: Panna cotta päättää aterian lempeästi

X