Reseptit

Sitruuna-rosépippuriricottaa ja grillattua leipää

3.6.2015 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Ainekset

250 g ricottajuustoa
1 sitruunan raastettu kuori
1–2 rkl sitruunamehua
0,5 tl rosépippuria murskattuna
suolaa
1 tl hunajaa
3 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
8 viipaletta grillattua maalaisleipää

Lisäksi

oliiviölyä
basilikanlehtiä

Valmistusohje

Grillattu maalaisleipä tai patonki saa pintaansa sitruunalla ja rosepippurilla maustettua ricottaa. Leipäset sopivat alkupalaksi tai pieneen naposteluun viinilasillisen kanssa.

1. Sekoita ricottan joukkoon sitruunan kuoriraaste ja mehu, rosépippuri, ripaus suolaa, hunaja ja basilika.

2. Anna makujen tasaantua hetki ja levitä seos grillatuille leipäviipaleille.

3. Pirskottele pinnalle hieman oliiviöljyä ja viimeistele muutamalla basilikanlehdellä.

4. Tarjoile alku- tai välipalana.

Katso myös:

Ricottaskonssit ja mustikkaricottavoi, Ruoka.fi

Uunissa paistettu ricottalevite, Ruoka.fi

Pinaatti-ricottapiiraat, Kotiliesi.fi