Sitruuna-rosmariinioliivit
Marinoituja oliiveja kannattaa pitää jääkaapissa aina. Ne ovat nopea vierasvara vaikkapa punaviinilasillisen seuraksi.
Ainekset
- 300 g mustia ja vihreitä oliiveja
- 2 pientä sitruunaa
- 3 rkl rosmariinia hienonnettuna
- 1 tl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl chilijauhetta
- 1 dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
Valmistusohje
n. 1/2 l kokoinen purkki
1. Valuta oliivit ja kaada ne kulhoon.
2. Leikkaa toinen sitruuna lohkoiksi ja viipaloi lohkot. Lisää viipaleet oliivien joukkoon. Lisää myös toisen sitruunan mehu ja raastettu kuori, rosmariini sokeri, suola, chilijauhe ja öljy.
3. Kääntele maut hyvin sekaisin ja lusikoi oliivit marinadeineen purkkiin.
4. Sulje tiiviisti ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään kolme tuntia tai yön yli.
Kokeile myös näitä reseptejä:
Kotiliesi.fi: Oliivikeksit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous