Reseptit

Sitruuna-rosmariinioliivit

Marinoituja oliiveja kannattaa pitää jääkaapissa aina. Ne ovat nopea vierasvara vaikkapa punaviinilasillisen seuraksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jarmo Wright/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g mustia ja vihreitä oliiveja
  • 2 pientä sitruunaa
  • 3 rkl rosmariinia hienonnettuna
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl chilijauhetta
  • 1 dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä

Valmistusohje

n. 1/2 l kokoinen purkki

1. Valuta oliivit ja kaada ne kulhoon.

2. Leikkaa toinen sitruuna lohkoiksi ja viipaloi lohkot. Lisää viipaleet oliivien joukkoon. Lisää myös toisen sitruunan mehu ja raastettu kuori, rosmariini sokeri, suola, chilijauhe ja öljy.

3. Kääntele maut hyvin sekaisin ja lusikoi oliivit marinadeineen purkkiin.

4. Sulje tiiviisti ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään kolme tuntia tai yön yli.

Kokeile myös näitä reseptejä:

824019-oliivit3.jpg

Tapenade eli oliivitahna

768821-oliivit.jpg

Yrttimarinoidut oliivit

parmesaanioliivit

Parmesaanioliivit

Kotiliesi.fi: Oliivikeksit

X