Reseptit

Sitruuna-smetanasilakat

Sitruunalla maustetut silakat ovat yhtä aikaa ihanan raikasta ja herkullisen täyteläistä syötävää. Sitruuna-smetanasilakat maistuvat parhailta kuumina esimerkiksi keitinperunoiden kera tarjottuna.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Silakat:

  • 400 g silakkafileitä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl pippuria
  • 2 sipulia
  • 1 rkl voita

Päälle:

  • 1 prk (120 g) smetanaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • mantelilastuja
  • roseepippureita

Valmistusohje

1. Levitä silakkafileet työlaudalle nahkapuoli alaspäin. Mausta fileet suolalla ja pippurilla.

2. Silppua sipulit. Kuullota silppu pehmeäksi voissa pannulla. Jaa sipuli silakkafileille. Käännä fileet vastakkain kalan muotoon ja asettele silakat vieri viereen voideltuun uunivuokaan.

3. Mausta smetana sitruunankuoriraasteella, sitruunamehulla, sokerilla ja suolalla. Levitä seos silakoiden päälle. Ripottele pinnalle mantelilastuja ja roseepippureita.

4. Kypsennä silakoita 180-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

X