
Sitruunababat
Seuraavan teehetken herkku: sitruunababat.
Ainekset
juuritaikina
- 2.5 dl maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
Taikina
- 4 munaa
- 1.5 dl sokeria
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1 dl silputtuja cocktailkirsikoita
- 6 dl vehnäjauhoja
- 150 g pehmeää voita
Kostutus
- 2 dl vettä
- 1 dl sitruunamehua
- 1 dl sokeria
Kuorrutus
- 5 dl tomusokeria
- 25 g sulatettua voita
- sitruunamehua
- karamelliväriä
Valmistusohje
Hiivataikinasta tehdyt pikkubabat maustetaan sitruunalla ja tarjotaan haudutetun teen kanssa.
1. Murenna hiiva haaleaan maitoon. Lisää suola ja vehnäjauhot. Anna taikinan olla peitettynä lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
2. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää vaahto taikinajuureen yhdessä sitruunankuoriraasteen ja cocktailkirsikoiden kanssa. Vaivaa taikinaan vehnäjauhot ja alustamisen loppuvaiheessa pehmeä voi.
3. Jaa taikina korkeisiin, voideltuihin muffinivuokiin tai korkeareunaiseen (2 l:n) voideltuun kakkuvuokaan. Anna kohota noin 30 minuuttia. Paista pikkubaboja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, isoa babaa puolisen tuntia.
4. Kiehauta kostutusliemi ja kaada vuokiin lämpimien pullien päälle. Anna pullien jäähtyä ja kostua vuoissaan. Sekoita kuorrutusaineet ja levitä pullien pintaan.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous