8.5.2012

Sitruunababat

Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

juuritaikina

2.5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 dl vehnäjauhoja

Taikina

4 munaa
1.5 dl sokeria
1 sitruunan raastettu kuori
1 dl silputtuja cocktailkirsikoita
6 dl vehnäjauhoja
150 g pehmeää voita

Kostutus

2 dl vettä
1 dl sitruunamehua
1 dl sokeria

Kuorrutus

5 dl tomusokeria
25 g sulatettua voita
sitruunamehua
karamelliväriä

Valmistusohje

Hiivataikinasta tehdyt pikkubabat maustetaan sitruunalla ja tarjotaan haudutetun teen kanssa.
 

1. Murenna hiiva haaleaan maitoon. Lisää suola ja vehnäjauhot. Anna taikinan olla peitettynä lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.

2. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää vaahto taikinajuureen yhdessä sitruunankuoriraasteen ja cocktailkirsikoiden kanssa. Vaivaa taikinaan vehnäjauhot ja alustamisen loppuvaiheessa pehmeä voi.

3. Jaa taikina korkeisiin, voideltuihin muffinivuokiin tai korkeareunaiseen (2 l:n) voideltuun kakkuvuokaan. Anna kohota noin 30 minuuttia. Paista pikkubaboja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, isoa babaa puolisen tuntia.

4. Kiehauta kostutusliemi ja kaada vuokiin lämpimien pullien päälle. Anna pullien jäähtyä ja kostua vuoissaan. Sekoita kuorrutusaineet ja levitä pullien pintaan.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi