Sitruunainen crème brûlée -piirakka
Päivällisen kruunaa sitruunainen crème brûlée -piirakka, johon ei monia aineksia tarvita.
Ainekset
Pohja
- 1 pkt (400 g) pakastemurotaikinaa
Täyte
- 1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
- 1 dl lemon curd -sitruunatahnaa
- 3 kananmunan keltuaista
Pinnalle
- noin 1/2 dl ruokokidesokeria
Valmistusohje
1. Sulata taikina pakkauksen ohjeiden mukaan. Painele se irtopohjaisen tai tavallisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistä pohjaan reikiä haarukalla. Peitä taikina leivinpaperilla ja kaada painoksi kuivattuja herneitä tai papuja. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia. Ota pois uunista, poista paperi ja painot, vähennä lämpö uunissa 150 asteeseen.
2. Laita kulhoon kondensoitu maito. Lisää joukkoon sitruunatahna ja keltuaiset. Sekoita tasaiseksi ja valuta piirakkapohjan päälle. Jatka paistamista 25–30 minuuttia. Piirakka saa jäädä hieman kosteaksi, koska se jähmettyy vielä jäähtyessään. Jäähdytä piirakka huolella ritilän päällä.
3. Sirottele piirakan pinnalle juuri ennen tarjoilua ruokokidesokeria. Paahda pintaan rapea, karamellimainen pinta kaasupolttimella. Leikkaa annospaloiksi.
Klassikko crème brûlée toimii monenlaisilla mausteilla:
Crème brûlée maa-artisokasta Masterchef Kiran tapaan
Kotiliesi.fi: Crème brûlée
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous