Reseptit

Sitruunainen crème brûlée -piirakka

Päivällisen kruunaa sitruunainen crème brûlée -piirakka, johon ei monia aineksia tarvita.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja

  • 1 pkt (400 g) pakastemurotaikinaa

Täyte

  • 1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
  • 1 dl lemon curd -sitruunatahnaa
  • 3 kananmunan keltuaista

Pinnalle

  • noin 1/2 dl ruokokidesokeria

Valmistusohje

1. Sulata taikina pakkauksen ohjeiden mukaan. Painele se irtopohjaisen tai tavallisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistä pohjaan reikiä haarukalla. Peitä taikina leivinpaperilla ja kaada painoksi kuivattuja herneitä tai papuja. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia. Ota pois uunista, poista paperi ja painot, vähennä lämpö uunissa 150 asteeseen.

2. Laita kulhoon kondensoitu maito. Lisää joukkoon sitruunatahna ja keltuaiset. Sekoita tasaiseksi ja valuta piirakkapohjan päälle. Jatka paistamista 25–30 minuuttia. Piirakka saa jäädä hieman kosteaksi, koska se jähmettyy vielä jäähtyessään. Jäähdytä piirakka huolella ritilän päällä.

3. Sirottele piirakan pinnalle juuri ennen tarjoilua ruokokidesokeria. Paahda pintaan rapea, karamellimainen pinta kaasupolttimella. Leikkaa annospaloiksi.

Klassikko crème brûlée toimii monenlaisilla mausteilla:

958020-brulee.jpg

Crème brûlée maa-artisokasta Masterchef Kiran tapaan

823964-brulee.jpg

Mokka crème brûlée

898625-inkivaaribrulee.jpg

Inkivääri-limebrûlée

Kotiliesi.fi: Crème brûlée

X