Reseptit

Sitruunainen hernepasta

4.4.2014 Teksti:

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

200 g pakasteherneitä (Hyvää Suomesta)
1 sipuli
2 rkl voita (Hyvää Suomesta)
kourallinen Vuohen Grand Reserve -juustoa raastettuna (Hyvää Suomesta)
1 sitruunan kuori raastettuna
2 rkl oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
2 kananmunaa (Hyvää Suomesta)
150 g spelttipastaa (Hyvää Suomesta)

Valmistusohje

Aloita laittamalla pastan keitinvesi kiehumaan. Pasta kannattaa keittää samaan aikaan, kun valmistat kastiketta. Muista suolata keitinvesi kunnolla. Kun pasta on napakan kypsää, valuta se ja kaada takaisin kattilaan.

Hienonna sipuli. Kuullota hienonnettua sipulia voissa muutama minuutti. Lisää pannulle jäiset herneet ja kypsennä keskilämmöllä noin viisi minuuttia, kunnes herneet ovat lämmenneet. Mausta ripauksella suolaa ja rouhaisulla mustapippuria.

Kaada sipuli-herneseos valutetun pastan joukkoon kattilaan. Laita pannu takaisin levylle ja paista siinä kaksi kananmunaa. Kananmunat ehtivät kypsyä juuri sopivasti sillä aikaa, kun viimeistelet pastan. Anna keltuaisten jäädä löysähköiksi, sillä ne tuovat mehevyyttä ruokaan.

Sekoita kananmunien kypsyessä pastan joukkoon raastettu juusto, sitruunankuori ja loraus oliiviöljyä.

Nostele vihreä sitruunainen pasta kahdelle lautaselle. Kruunaa annokset paistetuilla kananmunilla.

Lempiruokaa-blogi

Äänestä reseptiä!

Kommentit (1)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *