Reseptit

Sitruunainen jogurttijäädyke

Sitruunainen jogurttijäädyke on joulupäivällisen helppo jälkkäri, joka kannattaa nostaa huoneenlämpöön varttia ennen tarjoilua, sillä se maistuu parhaimmalta vähän sulaneena. Sitruunajäädykkeen mausteeksi lorautetaan tilkka limoncelloa tai Cointreauta, mutta alkoholittoman version voi maustaa vaikka sitruunan raastetulla kuorella.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sitruunainen joguettijäädyke:

  • 400 g turkkilaista jogurttia
  • 1 dl lemon curdia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • n. 2 rkl sitruslikööriä, esim. limoncello tai Cointreau
  • 2 dl kuohukermaa

Koristeeksi:

  • 2 passionhedelmää
  • 1 dl viinirypäleitä
  • 4 joulupiparia
  • 50 g valkosuklaata

Valmistusohje

Sitruunainen jogurttijäädyke tehdään helposti näin:

1. Sekoita jogurtti, lemon curd, vaniljasokeri ja sitruslikööri keskenään kulhossa. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita jogurtin joukkoon. Kaada seos pakastuksen kestävään rasiaan ja laita pakastimeen vähintään 4 tunniksi.

2. Kasta jäädykerasia hetkeksi lämpimään veteen, jotta jäädyke irtoaa hyvin rasiasta. Kumoa jäädyke tarjoiluvadille.

3. Halkaise passiohedelmät ja kaavi sisus jäädykkeen päälle. Koristele sitruunainen jogurttijäädyke huuhdotuilla viinirypäleillä, piparimuruilla ja sulatetulla valkosuklaalla.

Katso myös: Pähkinäkrokantti-vadelmajäädyke

Katso myös Kotiliesi.fi: Jäädyke on kesäaterian viileä kuningatar

X