Sitruunainen lohi-perunasalaatti
Kun lohi-perunasalaatissa maustaa erikseen savukalan ja perunat, yhdistelmä on vastustamattoman maukas.
Ainekset
Lohi:
- 400-500 g lämminsavulohta
- 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
- 1/2 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
Perunasalaatti:
- 1 kg kypsiä uusia perunoita
- 1 fenkoli ohuina suikaleina
- 1 nippu kevätsipulia hienonnettuna
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1 tl sokeria
- 3 rkl kapriksia
Valmistusohje
1. Paloittele lohi reiluiksi paloiksi kulhoon. Lisää joukkoon sitruunan kuoriraaste sekä mehu ja tillisilppu. Kääntele maut varovasti sekaisin ja jätä odottamaan.
2. Puolita perunat kulhoon ja lisää joukkoon fenkoli sekä kevätsipuli. Sekoita öljyn joukkoon sitruunan kuoriraaste sekä mehu, suola, mustapippuri ja sokeri. Kääntele kastike perunoiden joukkoon. Anna maustua noin 15 minuuttia.
3. Kaada perunat vadille ja nostele päälle savulohipalat.
4. Viimeistele kapriksilla ja tarjoa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous