Reseptit

Sitruunainen lohi-perunasalaatti

Kun lohi-perunasalaatissa maustaa erikseen savukalan ja perunat, yhdistelmä on vastustamattoman maukas.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Varhaisperunoista valmistettu perunasalaatti on kesäherkku vailla vertaa. Tässä kuusi toinen toistaan herkullisempaa ohjetta.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lohi:

  • 400-500 g lämminsavulohta
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 1/2 dl tuoretta tilliä hienonnettuna

Perunasalaatti:

  • 1 kg kypsiä uusia perunoita
  • 1 fenkoli ohuina suikaleina
  • 1 nippu kevätsipulia hienonnettuna
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 tl sokeria
  • 3 rkl kapriksia

Valmistusohje

1. Paloittele lohi reiluiksi paloiksi kulhoon. Lisää joukkoon sitruunan kuoriraaste sekä mehu ja tillisilppu. Kääntele maut varovasti sekaisin ja jätä odottamaan.

2. Puolita perunat kulhoon ja lisää joukkoon fenkoli sekä kevätsipuli. Sekoita öljyn joukkoon sitruunan kuoriraaste sekä mehu, suola, mustapippuri ja sokeri. Kääntele kastike perunoiden joukkoon. Anna maustua noin 15 minuuttia.

3. Kaada perunat vadille ja nostele päälle savulohipalat.

4. Viimeistele kapriksilla ja tarjoa.

X