Sitruunainen lohiconfit ja linssisalaatti
Confit tarkoittaa omassa rasvassa säilöttyä lihaa. Sitruunoilla peitetty lohiconfit kypsennetään hyvässä oliiviöljyssä ja matalassa lämpötilassa.
Ainekset
Lohiconfit:
- 500 g lohifileetä
- 2 rkl merisuolaa
- ripaus valkopippuria
- 1 tl sokeria
- 2 sitruunaa
- 2 1/2 dl oliiviöljyä
Linssisalaatti:
- 3 dl mustia beluga-linssejä
- 2 punasipulia
- 10 kivetöntä oliivia
- 10 kirsikkatomaattia
- kourallinen rucolaa
Salaatinkastike:
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 sitruunan mehu
- 1 dl silputtua tuoretta lehtipersiljaa
- 1 rkl ruokosokeria
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 1/2 dl valkoista balsamicoa
- 1 tl sormisuolaa
- 1/4 tl mustapippurirouhetta
Valmistusohje
Kala tarjotaan kylmänä kasvissyöjän kaviaarin eli mustista belugalinsseistä valmistetun salaatin kanssa.
1. Ripottele lohifileelle merisuola, sokeri ja ripaus vastarouhittua valkopippuria. Anna lohen suolautua viileässä kolme tuntia. Poista ylimääräiset suolakiteet lohen pinnalta.
2. Pane kalapala uunivuokaan, jonka se täyttää mahdollisimman tiiviisti. Laittamalla näin kalan vuokaan vähäisempi oliiviöljymäärä peittää kalapalan.
3. Viipaloi sitruuna ja levitä viipaleet lohifileen päälle, kaada oliiviöljy kalalle. Kaada öljyä niin paljon, että kala peittyy kokonaan öljyyn. Kypsennä lohta 75-asteisessa uunissa, kunnes lihalämpömittari näyttää 38 astetta eli noin 40 minuuttia. Jäähdytä filee ja pane se jääkaappiin.
4. Leikkaa lohesta herkullisia annospaloja ja tarjoa se linssisalaatin ja tuoreen leivän kanssa.
Linssisalaatti:
1. Keitä linssit ohjeen mukaan. Huuhtele ja jäähdytä. Silppua punasipuli tai leikkaa siitä ohuen ohuita viipaleita. Sekoita sipulit linssien joukkoon.
2. Valmista kastike. Hienonna valkosipulinkynnet, purista sitruunoista mehu ja hienonna persilja. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset yhteen ja kaada linssien joukkoon. Anna maustua puolisen tuntia jääkaapissa. Lisää lopuksi linssien joukkoon lohkotut kirsikkatomaatit ja viipaloidut oliivit sekä rucola.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous