17.3.2014

Sitruunainen lohiconfit ja linssisalaatti

Teksti: Tiina Rantanen Kuvat: Sampo Korhonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

Lohiconfit:

500 g lohifileetä
2 rkl merisuolaa
ripaus valkopippuria
1 tl sokeria
2 sitruunaa
2 1/2 dl oliiviöljyä

Linssisalaatti:

3 dl mustia beluga-linssejä
2 punasipulia
10 kivetöntä oliivia
10 kirsikkatomaattia
kourallinen rucolaa

Salaatinkastike:

2 valkosipulinkynttä
1 sitruunan mehu
1 dl silputtua tuoretta lehtipersiljaa
1 rkl ruokosokeria
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 dl valkoista balsamicoa
1 tl sormisuolaa
1/4 tl mustapippurirouhetta

Valmistusohje

Confit tarkoittaa omassa rasvassa säilöttyä lihaa. Sitruunoilla peitetty lohiconfit kypsennetään hyvässä oliiviöljyssä ja matalassa lämpötilassa. Kala tarjotaan kylmänä kasvissyöjän kaviaarin eli mustista belugalinsseistä valmistetun salaatin kanssa.

1. Ripottele lohifileelle merisuola, sokeri ja ripaus vastarouhittua valkopippuria. Anna lohen suolautua viileässä kolme tuntia. Poista ylimääräiset suolakiteet lohen pinnalta.

2. Pane kalapala uunivuokaan, jonka se täyttää mahdollisimman tiiviisti. Laittamalla näin kalan vuokaan vähäisempi oliiviöljymäärä peittää kalapalan.

3. Viipaloi sitruuna ja levitä viipaleet lohifileen päälle, kaada oliiviöljy kalalle. Kaada öljyä niin paljon, että kala peittyy kokonaan öljyyn. Kypsennä lohta 75-asteisessa uunissa, kunnes lihalämpömittari näyttää 38 astetta eli noin 40 minuuttia. Jäähdytä filee ja pane se jääkaappiin.

4. Leikkaa lohesta herkullisia annospaloja ja tarjoa se linssisalaatin ja tuoreen leivän kanssa.

Linssisalaatti:

1. Keitä linssit ohjeen mukaan. Huuhtele ja jäähdytä. Silppua punasipuli tai leikkaa siitä ohuen ohuita viipaleita. Sekoita sipulit linssien joukkoon.

2. Valmista kastike. Hienonna valkosipulinkynnet, purista sitruunoista mehu ja hienonna persilja. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset yhteen ja kaada linssien joukkoon. Anna maustua puolisen tuntia jääkaapissa. Lisää lopuksi linssien joukkoon lohkotut kirsikkatomaatit ja viipaloidut oliivit sekä rucola.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi