Reseptit

Sitruunainen mousse

Sitruunainen mousse on raikas jälkiruoka, joka maistuu raskaankin aterian jälkeen.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 mehevä luomusitruuna
  • 0.5 dl sokeria tai 1 dl tomusokeria
  • 2 keltuaista
  • 2 dl vispikermaa
  • 2 liivatelehteä

Valmistusohje

 

1. Raasta sitruunan kuoren uloin keltainen osa raastimen hienolla terällä. Puserra sitruunan mehu talteen.

2. Vatkaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi. Vaahdota kerma erikseen. Sulata liivatteet tilkkaan kuumaa sitruunamehua.

3. Lisää sitruunamehu ja sitruunan kuori keltuaisvaahtoon, kääntele sekaan kermavaahto. Lisää viimeiseksi jäähtynyt liivateseos. Annostele sitruunainen mousse jälkiruokakuppeihin.

X