Reseptit 12.5.2014

Sitruunainen parsarisotto koristellaan granaattiomenan siemenillä

Teksti: Tiina Rantanen Kuvat: Mirva Kakko

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

2 1/2 dl risottoriisiä (Carnaroli tai Arborio)
1 sitruunan tai 2 limetin raastettu kuori
2 salottisipulia
1-2 valkosipulinkynttä
2 rkl voita
1 l kanalientä (fondista)
500 g vihreää parsaa
suolaa ja mustapippuria
2 rkl Lemon curd -tahnaa
1 granaattiomena

Valmistusohje

Sitruunainen parsarisotto maustetaan lemon curdilla eli sitruunatahnalla. Päälle ripotellaan parmesaanin sijaan granaattiomenan siemeniä.

 1. Pese (luomu)sitrukset hyvin kuumalla vedellä. Kuivaa ja raasta kuoret. Käytä vain kuoren keltaista osaa, sillä valkoinen on kitkerää.

2. Silppua salottisipulit ja hienonna valkosipulinkynnet.

3. Paloittele parsat ja ryöppää niitä muutama minuutti kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä. Valuta.

3. Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi.

4. Kuullota sitrus- ja sipulisilput voissa, lisää riisi ja jatka hetki kuullottamista. Lisää kanalientä kauhallinen kerrallaan riisin joukkoon. Anna edellisen nestemäärän imeytyä ennen seuraavan lisäämistä. Sekoita säännöllisesti. Kun risotto on sopivan al dente, lisää parsapalat ja viimeistele maku lemon curd -tahnalla, suolalla ja pippurilla.

5. Halkaise granaattiomena ja koputtele siemenet risottoannoksen päälle kuten parmesaaniraaste.

6. Tarjoa heti. Risoton tulee olla löysää. 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi