Reseptit

Sitruunainen sardiinitahna

Sitruunainen sardiinitahna sopii mahtavasti pastan joukkoon tai antipastopöytään leipäpalan kanssa dippailtavaksi. Sitruuna pyöristää sopivasti sardiinin makua.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sitruunainen sardiinitahna:

  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 1 prk (40 g) sardiinifileitä auringonkukkaöljyssä
  • 2 rkl pieniä kapriksia
  • 1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
  • 1 sitruuna
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

1. Paahda pinjansiemeniä kuumalla kuivalla pannulla, kunnes ne ovat hieman ruskistuneet. Kaada kulhoon.

2. Lisää joukkoon sardiinifileet öljyineen, kaprikset, lehtipersilja, sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu, oliiviöljy ja ripaus suolaa.

3. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.

X