Reseptit

Sitruunainen savulohicaesarsalaatti

Ruokaisassa caesarsalaatissa on savustettua lohta, avokadoa ja makeaa nektariinia. Krutongeiksi paloitellaan rapeita ruislastuja. Valmis caesarsalaattikastike maustetaan raastetulla sitruunankuorella, joka antaa salaatille raikkaan säväyksen.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Savulohicaesarsalaatti:

  • 400 g savustettua lohta
  • 1 kerä cosmopolitan-salaattia
  • 1 kurkku
  • 2 nektariinia
  • 1 avokado
  • 50 g ruislastuja

Kastike:

  • 2 tl sitruunan raastettua kuorta
  • 1 dl valmista caesarsalaatti- kastiketta

Valmistusohje

1. Revi savulohi ruodottomiksi paloiksi.

2. Huuhtele salaatti, kurkku ja nektariinit. Revi salaatti kulhoon. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Halkaise nektariinit ja poista kivi, leikkaa viipaleiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha leikkuulaudalle ja leikkaa viipaleiksi. Sekoita kaikki ainekset ruislastuja lukuunottamatta salaatin joukkoon.

3. Pese sitruuna ja raasta siitä kuori ja sekoita caesar-salaattikastikkeeseen. Sekoita kastike salaatin joukkoon. Lisää päälle ruislastut.

X