Reseptit

Sitruunainen tattikeitto ja paahdettuja juureksia

Pehmeä tattikeitto maustetaan raikkaaksi sitruunalla. Kun kerma lisätään ennen soseuttamista, keitosta tulee kuohkeampi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • noin 300 g herkku- tai voitatteja
  • 2 uuden sadon sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • vettä
  • 2 laakerinlehteä
  • tuoretta timjamia
  • 1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 1-2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Puhdista ja paloittele tatit. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna voi kattilassa ja paista sieniä siinä hetki. Lisää sipulit ja anna pehmentyä. Lisää vettä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Lisää laakerinlehdet, muutama oksa hienonnettua timjamia sekä teelusikallinen suolaa. Kiehauta ja keitä noin 15 minuuttia.

2. Lisää sitruunamehu ja kuori sekä kerma. Sekoita keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää kermaa, jos keitto jää paksuksi.

3. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja tarkista maku. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

4. Paista juureskuutiot voissa paistinpannulla napakan kypsiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Jaa keitto lautasille ja lusikoi pinnalle juureskuutioita.

X