Reseptit

Sitruunaiset lohileivät

Kiireettömät aamiaishetket ovat viikon kohokohta. Kruunaat rennon aamupalahetken sitruunaisilla lohileivillä. Terveellistä ja täyttävää!

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 viipaletta jälkiuuniruisleipää
  • 25 g voita voiteluun
  • 1 tl sitruunan raastettua kuorta
  • 150 g graavilohta ohuina viipaleina
  • ripaus mustapippuria
  • 4 retiisiä
  • ½ sitruunan mehu
  • kesäsipulin varsia hienonnettuna

Valmistusohje

Sitruunaiset lohileivät maistuvat vaikkapa aamupalapöydässä.

1. Sekoita pehmeään voihin sitruunan kuoriraaste ja voitele leivät sitruunavoilla.

2. Levitä päälle graavilohiviipaleet ja mausta ripauksella mustapippuria.

3. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi ja lisää ne leiville.

4. Purista päälle tilkka sitruunamehua ja viimeistele leivät kesäsipulinvarsilla.

Katso myös:

Graavilohella ja munavoilla täytetty ruisleipä, Ruoka.fi

Lohilettuset, Ruoka.fi

Graavilohirulla, Kotiliesi.fi

X