Reseptit

Sitruunaiset lohkoperunat

Sitruunaiset lohkoperunat kruunaavat lohesta valmistetun aterian. Valmista perunat niin, että ne saavat kauniin rapean kuoren.
Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg perunoita
  • 1 tl oreganoa
  • kreikkalaista oliiviöljyä
  • 2 sitruunan mehu
  • vettä
  • suolaa

Valmistusohje

1. Kuori ja lohko perunat. Levitä lohkot reunalliseen uunivuokaan yhdeksi kerrokseksi.

2. Ripottele perunoiden päälle suolaa ja oreganoa. Lisää sitruunamehua ja valuta päälle pari lusikallista öljyä. Kaada perunoille sen verran vettä, että ne juuri ja juuri peittyvät.

3. Kypsennä lohkoperunoita 200-asteisessa uunissa, kunnes vesi on haihtunut. Pirskottele perunoiden pinnalle vielä kerros öljyä ja pane takaisin uuniin ruskistumaan. Kun perunat ovat saaneet väriä, sammuta uuni ja anna niiden vielä tekeytyä hetki jälkilämmössä.

X