
Sitruunaiset silakkapihvit
Sitruunaiset silakkapihvit saavat lisämakua timjamista. Pihvit maistuvat sekä vastapaistettuina perunoiden kanssa että kylminä ruisleivän päällä. Valmiiksi fileoidut silakat helpottavat työtä, mutta tosi silakanystävä ostaa silakat perkaamattomina ja fileoi ne itse, ihan maun vuoksi.
Ainekset
Sitruunaiset silakkapihvit
- 300 g silakkafileitä
- 1 tl suolaa
- 1/2 luomusitruunan mehu
- 2 rkl hienonnettua timjamia tai 1 rkl timjaminlehtiä
- 1/4-1/2 tl musta- tai valkopippuria
- 1 dl ruis- tai vehnäjauhoja
Paistamiseen
- 2 rkl voita
- 1 rkl öljyä
- timjaminoksia
Pinnalle
- raastettua sitruunan kuorta
Valmistusohje
Sitruunaiset silakkapihvit tehdään helposti näin:
1. Levitä silakat leivinpaperin tai työlaudan päälle nahkapuoli alaspäin. Mausta kalat sitruunamehulla, timjamilla, suolalla ja pippurilla. Hentovartisen ruukkutimjamin voi silputa varsineen, rotevasta timjamista kannattaa lehdet riipiä pois ja varret jättää käyttämättä.
2. Anna silakoiden maustua hetki ja laita aina kaksi fileetä lihapuolet vastakkain. Kaada jauhot pienelle lautaselle ja kääntele pihvit jauhoissa molemmin puolin.
3. Kuumenna paistinpannulla 1 rkl voita ja 1/2 rkl öljyä. Lisää pannulle myös reilusti timjaminoksia. Paista puolet pihveistä kauniin ruskeiksi molemmin puolin. Pyyhkäise pannu puhtaaksi ja lisää uusi rasva ja timjami ja paista loput pihveistä. Viimeistele pihvit ripauksella raastettua sitruunankuorta. Tarjoa sitruunaiset silakkapihvit keitettyjen perunoiden ja sitruunalohkojen kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Silakka, tuo unohdettu ja aliarvostettu kala, on suurta herkkua – katso parhaat käsittelyvinkit ja reseptit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous