Sitruuna-mascarponejaatelo
Reseptit

Sitruunajäätelö

Keväisen pirteä sitruunajäätelö on raikkaan maukas jälkiruoka.
Teksti: Katri Schröder Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 keltuaista
  • 2.5 dl sokeria
  • 2 dl täysmaitoa
  • 1 prk (250 g) mascarponetuorejuustoa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 dl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Vaahdota keltuaiset ja sokeri ja kaada päälle kiehuva maito. Vatkaa, jotta seos saostuu hieman. Anna jäähtyä.

2. Vatkaa mascarpone vaahtomaiseksi ja mausta sitruunan kuorella ja mehulla. Vatkaa seokset keskenään tasaiseksi massaksi. Aja jäätelökoneella jäätelöksi tai pakasta.

X