12.6.2017

Sitruunajogurtti­-jäädykettä ja mansikkasalsaa

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Chili antaa jälkiruoalle mainiota potkua. Makean, kylmän ja hieman tulisen yhdistelmä toimii kesälläkin.

Ainekset

5 dl kookos-soijajogurttia
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 dl hunajaa
1/2 tl kardemummaa

mansikkasalsa

1/2 l mansikoita kuutioina
1 pieni vihreä chilipalko hienonnettuna
2 tl hunajaa

Valmistusohje

1. Sekoita kookos­-soijajogur­tin joukkoon sitruunamehu ja -kuoriraaste, hunaja ja karde­mumma.

2. Kaada seos noin litran vetoi­seen vuokaan. Pakasta vähin­ tään 6 tuntia tai yön yli.

3. Sekoita mansikkakuutiot, chili ja hunaja keskenään ja anna maustua muutama minuutti.

4. Lusikoi jäädykettä annosmal­joihin ja viimeistele mansikka­salsalla.

Lisää viileitä kesäherkkuja:

raparperi-semifreddo

Raparperi-semifreddo

mustaherukka-halvajaadyke

Mustaherukka-halvajäädyke

vanilja-semifreddo

Vanilja-semifreddo

Kotiliesi.fi: Helpot jogurtti-granolajätelöpuikot

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi