Reseptit

Sitruunajuustokakku lasissa

Sitruunajuustokakku lasissa ja marinoidut mansikat voi valmistaa edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan. H-hetkellä jälkiruoan tarjoilu onnistuukin sitten lähes sormia napsauttamalla.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sitruunajuustokakku lasissa, pohja

  • 50 g voita
  • 125 g kaurakeksejä

Sitruunatäyte

  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 dl sitruunamehua
  • 1 sitruunan kuoriraaste

Marinoidut mansikat

  • 200 g tuoreita mansikoita
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl kardemummaa

Valmistusohje

Sitruunajuustokakku lasissa tehdään helposti näin:

1. Sulata voi. Murskaa keksit ja sekoita voisula murujen joukkoon. Lusikoi muruseos annoslasien pohjalle ja jätä lasit odottamaan.

2. Kiehauta kerma, sokeri ja sitruunankuoriraaste pienessä kattilassa. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen.

3. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon sitruunan mehu.

4. Kaada seos annoslaseihin keksipohjan päälle, peitä lasit kelmulla ja hyydytä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.

5. Viipaloi mansikat ja laita ne kulhoon. Sekoita joukkoon sitruunamehu, sokeri ja kardemumma.

6. Lusikoi maustetut mansikat juustokakkujen pinnalle juuri ennen tarjoilua.

Katso myös: 3 x paras juustokakku: Daim-juustokakku suklaakastikkeella, amerikkalainen juustokakku ja mangokääretorttu – katso ohjeet!

Katso myös Kotiliesi.fi: Juustokakku on juhlapöydän varma hitti – näillä Kotilieden parhailla kakuilla hurmaat taatusti!

X