Reseptit

Sitruunakalkkunaa ja pasta-papusalaattia

Sitruunalla maustettu kalkkuna ja pavuilla höystetty pastasalaatti on ruokaisa ja ravitseva lounas.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 kalkkunan sisäfileetä
  • rouhittua Sisilia-mausteseosta (Meira)

Marinada

  • 1 1/2 sitruunan mehu
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl hunajaa
  • suolaa ja mustapippuria

Pasta-papusalaatti

  • 1 prk (380 g) kypsennettyjä valkoisia papuja (Go Green)
  • 3 dl keitettyä täysjyväpastaa
  • 1/2 kurkku
  • 3 luumutomaattia
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 ruukku roomansalaattia

Valmistusohje

1. Sekoita marinadin aineet keskenään. Anna kalkkunafileiden marinoitua muutaman tunnin ajan.

2. Valmista salaatti. Valuta pavut. Leikkaa kurkku ja tomaatit lohkoiksi. Sekoita keitetty pasta, pavut, kurkku- ja tomaattilohkot. Sekoita sitruunamehusta, öljystä ja mausteista kastike. Valuta kastike salaattiainesten joukkoon. Revi lopuksi joukkoon salaatinlehdet. Kääntele maut sekaisin.

3. Valuta fileet marinadista ja kuivaa talouspaperilla. Paista fileet pannulla täysin kypsiksi. Mausta kevyesti suolalla ja mausteseoksella. Tarjoile salaatin kera.

X