Reseptit 21.12.2015

Sitruunakalkkunaa, ruusukaalia ja karpalohilloketta

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Juhla-ateria ei kaipaa raskasta hiilihydraattia, kalkkunan lisukkeena toimivat rouskuvat, maistuvat ja keveät ruusukaalit.

Ainekset

700 g kalkkunanrintaa
2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
3 rkl hienonnettua timjamia
3 murskattua valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl hunajaa
suolaa ja mustapippuria
500 g ruusukaaleja
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria

Hilloke

200 g pakastekarpaloita
1 appelsiinin mehu
0,5 dl kookossokeria
1 punainen chilipalko
1 tähtianis
ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Paista kalkkunanrintaan hyvä pintaväri pannulla öljytilkassa ja nosta se uunivuokaan. Sekoita sitruunan kuoriraaste ja mehu, timjami, valkosipuli, oliiviöljy ja hunaja tahnaksi ja hiero mausteseos lihan pintaan. Peitä foliolla ja jätä maustumaan huoneenlämpöön noin tunniksi.

2. Pistä fileen paksuimpaan kohtaan sisälämpömittari ja paista kalkkunaa 150-asteisessa uunissa kunnes sisälämpö on 70-astetta. Anna vetäytyä hetki, ja leikkaa viipaleiksi.

3. Puhdista ja puolita ruusukaalit ja paista niitä muutama minuutti oliiviöljyssä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

4. Tee karpalohilloke hyvissä ajoin. Mittaa ainekset kattilaan, kiehauta ja keitä noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä. Poista tähtianis ja tarjoile kalkkunanrinnan ja ruusukaalien kanssa.

Katso myös:

Kalkkuna hedelmätäytteellä, Ruoka.fi
Sitruunakalkkunaa ja pasta-papusalaattia, Ruoka.fi
Inkiväärikalkkuna, Kotiliesi.fi

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi