Reseptit

Sitruunakiisseli

Sitruunakiisseli on kevätherkku, jonka voi tarjoilla jälkiruoaksi esimerkiksi itse tehdyn vaniljakastikkeen tai kermavaahtonokareen kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sitruunakiisseli

  • 8 dl vettä
  • 1½-2 dl sokeria
  • 4 rkl perunajauhoja
  • 2 munaa
  • 2 sitruunaa

Lisäksi:

  • vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta tai kermavaahtoa
  • sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

Sitruunakiisseli valmistuu helposti näin:

1. Sekoita kattilassa kylmä vesi, sokeri, perunajauhot ja munat keskenään. Kuumenna seosta koko ajan huolellisesti hämmentäen, kunnes se sakenee, mutta älä päästä sitä kiehumaan. Lisää hyvin pestyjen sitruunoiden raastettu kuori sekä sitruunoista puristettu mehu. Sekoita hyvin.

2. Viimeistele kiisseli sitruunamelissan lehdillä. Tarjoa jäähtynyt sitruunakiisseli vaahdoksi vatkatun kerman tai itse tehdyn vaniljakastikkeen kanssa.

Lue myös: Näin teet kirpeän makean sitruuna-limemoussen

Lue myös Kotiliesi.fi: Sitruunapiirakka kolmella tyylillä

X