Reseptit

Sitruunalimonadi

Kupliva limonadi pelastaa kesän helteiltä. Omatekoinen sitruunalimu syntyy vain muutamasta yksinkertaisesta raaka-aineesta.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Colourbox

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 (luomu)sitruunaa
  • 1 kg sokeria
  • 1 rkl sitruunahappoa
  • 2 l vettä.

Valmistusohje

Kotitekoinen sitruunalimonadi on helppo valmistaa. Limonadi laimennetaan ennen tarjoilua vedellä tai kivennäisvedellä (1 osa juomaa/ 4 osaa vettä tai kivennäisvettä)

1. Huuhdo sitruunat huolelli­sesti. Kuori sitruunat ohuelti, poista valkoinen osa kokonaan ja leikkaa viipaleiksi.

2. Pane sitruunankuoret, sit­ruunaviipaleet, sokeri ja sitruu­nahappo kannelliseen astiaan.

3. Kuumenna vesi kiehuvak­si ja kaada se muiden aineiden päälle. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Pane kansi päälle ja anna seistä noin vuorokausi huoneenlämmössä.

4. Siivilöi ja pullota juoma. Säilytä jääkaapissa. Laimenna juoma ennen tarjoilua vedellä tai kivennäisvedellä (1 osa juo­maa/4 osaa vettä tai kivennäis­vettä).

X