Reseptit

Sitruunalimonadi eli lemonade

Sitruunalimonadi on parasta itse tehtynä. Itsetehdyn sitruunalimonaditiivisteen voi laimentaa juomaksi joko tavallisella tai kuplavedellä. Lemonade sopii myös viiniboolin pohjaksi.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sitruunalimonadi:

  • 4 luomusitruunaa
  • 2 luomulimettiä
  • 2 dl vettä
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1-1 1/2 l kivennäisvettä

Valmistusohje

Sitruunalimonadi tehdään näin:

1. Pese hedelmät hyvin. Kuori kahden sitruunan ja limettien uloin kuori kuorimaveitsellä. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan, lisää kuorisui­ kaleet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljal­leen 5 minuuttia. Anna liemen jäähtyä.

2. Purista lopuista hedelmistä mehu ja lisää se sokeriliemeen. Siivilöi liemi.

3. Laimenna tiiviste (1:3) kivennäis­ tai taval­lisella vedellä. Tarjoa jääkylmänä.

Katso myös:  Jäätee-limonadijuoma Arnold Palmer

Katso myös Kotiliesi.fi:  Kirsikkalimonadi

X